Vés al contingut

Espeleologia

Espadà Millars ofereix moltes possibilitats per als amants de l'espeleologia, tant vertical com horitzontal o també aquàtica.

 

Els més atrevits poden practicar espeleologia vertical a Argelita en una cova l'entrada de la qual es troba a la part superior, per tant cal despenjar-se fins al centre de la gruta amb un ràpel de 40 m d'altura.

 

També existeix la possibilitat d'endinsar-se en cavitats horitzontals interessants, més aptes per a grups, escolars i famílies. Allí es poden admirar interessants formacions d'estalactites i estalagmites, entre les quals es troba l'estalagmita més gran de la Comunitat Valenciana.

 

ESPELEOLOGIA-1

 

No obstant això, si allò que es busca és una experiència única, la millor opció és l'espeleologia aquàtica, on el visitant pot endinsar-se a través de la Cova del Toro, a Alcúdia de Veo, en les profunditats d'un riu subterrani. Allí es pot realitzar un recorregut de 700 m i observar llacs, cascades i formacions capritxoses que l'aigua ha modelat sobre la roca des de fa milers d'anys.

 

Espeleogía

 

Unes altres cavitats interessants i de fàcil accés per la zona són la Cova de la Mola a Fanzara, les Coves de la Tía Cantina i Mahoma a Sueras, la Cova d'Onder a Aín, la Cova del Estuco a Alcúdia de Veo, la Cova del Refugi a Benitandús, la Cova d'Eulogio a Tales, la Cova Dinero a Toga i la Cova Negre a Ribesalbes.