Municipi de la comarca de la Plana Baixa, en la província de Castelló. Té una extensió de 22 km2 i dista 30 km de Castelló.
L'origen de Suera es remunta a l'època musulmana. Les ruïnes del seu castell (Castell de Mauz) , del segle XII, són testimoni de l'existència dels primers assentaments i d'algunes alqueries. Després de la conquista cristiana, la població es va agrupar en el que hui és el poble.
Suera es troba en un dels últims contraforts de la Serra d'Espadà en trànsit cap a la plana. Els pins i les sureres, com en quasi tota la serra, poblen les seues muntanyes.
MONUMENTS D'INTERÉS
Suera s'ha convertit en un dels pobles de la Mancomunitat amb més activitat. La seua fira etnològica crida “Suera: un poble al carrer” se celebra coincidint amb les festes de Nadal i ha servit per a recuperar antics oficis i tradicions quasi desaparegudes. Esta fira també ha aconseguit la participació dels veïns i obrir la vida del poble a milers de visitants.
ENCANTS NATURALS
El terme disposa d'una completa xarxa de camins, sendes i pistes ideals per a la pràctica de l'excursionisme. Per Suera transcorre el GR-36, una senda que travessa la serra d'Espadà. Altres rutes senyalitzades que discorren pels pobles de la Mancomunitat són el PRV-136, el PRV-140 i el PRV-161.
La Font Muntanya de Castro amb els seus setzes canelles, la font de l'Avellaner, l'olivera d'Algespar amb els seus 500 anys de vida o l'església parroquial amb altres punts d'interés.
FESTES I TRADICIONS
El diumenge abans de Reis se celebra la Mostra Etnològica “Suera: un poble al carrer”
El dia 5 de gener té lloc la representació teatral de l'arribada dels reis i posterior Cavalcada dels Reis Mags d'Orient.
En la festivitat de Sant Antoni Abad, al voltant del 17 de gener, els veïns encenen les seues fogueres i es realitza una processó en què es beneïxen els animals i es repartixen els rotllos típics. El dia 3 de febrer, se celebra la festivitat del patró de Suera, Sant Blai. Un cap de setmana de festejos taurins, esmorzars, ball i la processó al patró. Carnestoltes és organitzat pel Centre Cultural de Suera, amb desfilada i jocs per als més menuts. També se celebra la Setmana Santa amb les diverses processons i viacrucis pel Calvari i la Pasqua on és típic anar a berenar i menjar a les casetes de la muntanya. Durant el mes d'abril té lloc la Fira del Llibre. Sant Antoni de Pàdua, se celebra el dia 13 de juny. La setmana anterior a les festes d'agost se celebra la Setmana Cultural organitzada pel Centre Cultural Suera i durant els dies pròxims al 15 d'agost, tenen lloc les festes en honor a la Mare de Déu d'Agost.
Durant el mes d'octubre se celebren les Festes Majors en honor al Santíssim Sagrament i al Santíssim Crist de la Clemència. En Nit de Cap d'Any. la Comissió de Festes organitza un sopar i a continuació orquestra. També cal destacar els magnífics concerts que realitza la Unió Musical Santa Cecília de Suera.