Vés al contingut

L’Espadà-Millars a través del GR-333

Si ets amant del senderisme i t’agradaria conéixer l’Espadà-Millars, et proposem un pla difícil de rebutjar: el GR-333.

Cada vegada són més els territoris que aposten per unir els seus pobles a través d’una ruta turística que recórrega els millors paratges naturals. Per això, des de la Mancomunitat d’Espadà-Millars s’ha llançat el GR-333, una senda de Gran Recorregut que uneix els 15 municipis d’aquest territori.

T’atreveixes a caminar els 104 km que recorren aquesta bonica zona entre la Serra d’Espadà i el riu Millars?

GR-333

El GR-333 és una senda circular homologada que pots començar a qualsevol dels 15 pobles. Dividit en 15 etapes, una per cada localitat d’Espadà-Millars, compta amb una mitja de 6,5 kilòmetres per tram, un desnivell positiu acumulat de més de 3.800 metres i un de negatiu de més de 3.900 metres.

El punt més alt del GR es troba a l’etapa 5, des de Villamalur fis a Torralba del Pinar. Durant aquesta etapa gaudirem, a més de 1.000 metres d’altitud, de les magnífiques vistes de tota la Serra d’Espadà, així com del mar Mediterrani i del mirador Alt del Pinar.

Senderismo

Però aquest recorregut no només ofereix increïbles vistes, també et permetrà gaudir dels antics camins que unien alguns municipis de la Mancomunitat. Aquests senders han estat testimonis d’incontables fets històrics, culturals i socials i, caminant per ells, es descobreixen els aprofitaments i usos tradicionals de la terra.

Al llarg de tot el GR-333, trobaràs embassaments i zones de bany, rius, fonts, coves i zones d’escalada, barrancs, muntanyes, pobles, ermites, neveres, castells… Fins i tot trinxeres de la Guerra Civil!

En aquest enllaç trobaràs tota la informació relacionada amb aquest sender de Gran Recorregut, així com altres alternatives de Senders Locals I de Petit Recorregut:

https://visitespadanmijares.com/media/pdf/Guia_Senderismo_Espadan-Mijares_espanol.pdf

Si pensaves passar les teues vacances a la zona, no deixes de recórrer aquest sender o alguna de les seues etapes! T’assegurem que no et defraudarà.

Senderismo Espadán Mijares

Temes:
Imagen
GR-333
Show image