Vés al contingut

Coneix la Mancomunitat Espadà-Millars a través de la seva història

Si alguna cosa podem assegurar és que la Mancomunitat Espadà-Millars et sorprendrà des de molts fronts.

Venir a visitar-nos és sinònim de desconnectar a l'aire lliure, d'explorar paisatges autèntics i fins i tot de deixar anar adrenalina amb la nostra àmplia varietat d'activitats de turisme actiu. Però, a més, us recomanem explorar els recorreguts que la nostra comarca ofereix seguint els nostres monuments i el nostre patrimoni. Una opció que, sens dubte, us permetrà conèixer millor els nostres orígens i arribar fins als secrets més curiosos de la nostra història.

Començarem el recorregut parlant d'Aín, un municipi pertanyent a la Mancomunitat, l'origen es remunta a la fundació d'una comunitat musulmana anterior al segle XII. La vista general d'aquest petit poble amb les seves cases blanques i els seus estrets carrers  és capaç de traslladar-nos directament a l'època morisca. Imprescindible acostar-se a conèixer el seu Castell de Benialí  o l'ermita de el Calvari, situats tots dos als afores de el poble.

També Argelita té marcades arrels àrabs i més tenint en compte que al segle XIII va pertànyer a Abu Zeyd, l'últim governador almohade de València. Tant la seva església, dedicada a Santa Anna, en la qual es troba la relíquia de la Santa Creu com la Torre Quadrada, considerada el centre del palau d'Abu Zeyd, són dos punts clau del nostre patrimoni. En el vostre pas per aquí recomanem que us apropeu a el Castell de la Mola del "Bou Negre", una fortificació àrab igualment destacable.

Seguint aquest recorregut històric fem una altra parada al Castell d'Espadilla datat al segle XII i situat al costat de la penya Saganta, el qual encara conserva gran quantitat de restes i la ubicació, pensada per a la defensa del territori, ens permet avui gaudir d'unes meravelloses vistes.

Un altre castell que mereix la nostra atenció és el Castell de Toga, situat al municipi de Toga ja que un dels seus principals encants és que es troba situat al costat de la llera de el Riu Millars. A l'igual que l'Ermita de Sant Joan i la de Santa Bàrbara que es troben en ruïnes però que guarden prop les restes d'un Jaciment Medieval de al segle XIV.

En definitiva, que les opcions són infinites i cadascuna disposa d'un encant especial fent que la teva estada a la Mancomunitat sigui sempre irrepetible i que aconsegueixis descobrir nous racons cada vegada que ens visites.

Història i patrimoni
Temes:
Temas
Planeja la teua visita
Imagen
historia
Show image