Vés al contingut

Visita la nostra Mancomunitat a través del seu curiositats i secrets

Sabem que una forma diferent de programar rutes prèvies a un viatge o escapada és marcant punts clau en base a dades curioses o particularitats que puguin oferir les destinacions que aneu a visitar. És per això que amb aquest article pretenem donar-vos a conèixer alguns dels secrets i curiositats d'alguns dels nostres municipis i zones naturals perquè pugueu seguir descobrint racons i històries de la nostra Mancomunitat des d'un punt de vista inesperat i sorprenent.

Comencem per Tales, capital de la comarca de la Plana Baixa i seu de la Mancomunitat Espadà-Millars, però més conegut com el poble dels músics "Dolçainers i Tabaleters". La "dolçaina" i el "tabalet" són dos dels instruments més arrelats a la nostra tradició i els habitants d'aquest poble se senten especialment orgullosos de comptar amb una de les escoles més destacades en aquest art que s'ha consolidat com un dels seus majors patrimonis culturals. 'Sens dubte, un reclam únic per organitzar una escapada!

Un altre dels punts clau que ens agradaria donar-vos a conèixer és l'antic Convent dels Dominics de Ayódar, un emblemàtic edifici que es va començar a construir en 1577, es va finalitzar la obra en 1601 però es va enderrocar el convent en 1950. a dia d'avui queda en peu una de les torres del campanar que s'ha declarat bé d'interès cultural i en la qual es poden veure restes de la seva decoració així com unes cridaneres gàrgoles.

Finalment, també volem destacar aquí la singularitat de les vistes del "Salt de l'Aigua" de Vallat, un fenomen que es dóna quan deixen anar l'aigua de l'antiga sèquia de la central elèctrica i que dóna lloc a un moment digne de treure una bona foto.

Sens dubte, val la pena acostar-se a conèixer un territori a través dels enclavaments, tradicions i anècdotes que formen part d'ell ja que és una forma diferent d'acostar-se la seva història i crear rutes més enllà de les habituals. T'animes a donar-li un gir a la teva viatge?

 

Història i patrimoni
Temes:
Temas
Planeja la teua visita
Imagen
VALLAT
Show image