Vés al contingut

Les nostres tradicions i celebracions: Dia de la Mancomunitat i festes de Sant Antoni Abat

Si alguna cosa ens agrada en la Mancomunitat Espadà - Millars és celebrar; tant que ni tan sols se'ns passa per alt festejar la nostra germanor, a principis del mes de juny, amb el "Dia de la Mancomunitat". Aquesta festivitat va lligada a la "Fira d'Espadà-Millars" en què es realitzen diferents actes relacionats amb el comerç i el turisme. Es tracta, en definitiva, d'unes completes jornades dedicades a l'oci, l'artesania, el turisme actiu i rural i un recorregut experiencial pels nostres orígens i història.

Tots els nostres pobles rurals tenen una gran diversitat i en conjunt conformen una oferta turística incomparable que sempre mereix ser homenatjada i descoberta. Exposar tots i cadascun dels nostres atractius turístics, culturals i gastronòmics és un dels nostres principals objectius ja que com a paratge natural tenim molt a oferir fins a convertir-nos en un referent de zona turística d'interior.

Seguint les bases d'aquest objectiu avui us presentem quins són algunes de les nostres festes patronals més destacades i amb les que podem conèixer i gaudir d'una manera molt especial de la nostra cultura i tradicions més populars. Això sí, primer de tot, us recomanem revisar bé el nostre mapa turístic perquè no falti cap dels nostres municipis en el vostre recorregut.

Són precisament les festes en honor a Sant Antoni Abad què coincideixen i uneixen a tots els municipis de la nostra Mancomunitat. Unes celebracions de gran valor celebrades al gener i en què us convidem a conèixer i gaudir d'alguns moments clau com la benedicció d'animals i el repartiment de rotllos, una recepta dolça molt aferrada a la gastronomia de Castelló i els ingredients podreu conèixer de primera mà a través de la nostra guia gastronòmica.

També us animem a viure el moment en què, al caure la nit, s'encenen les fogueres en honor al sant i passades les hores, alguns veïns de municipis com Torralba de la Pineda i Argelita aprofiten les brases per fer una "torrà" de carns i embotits de la zona al costat de tots els veïns i visitants de la vila. Sens dubte, una manera única de emportar-te un bon record a casa de la vostra visita pels nostres encantadors pobles.

 

Festes i tradició
Temes:
Temas
Planeja la teua visita
Imagen
torralba
Show image